loading...
( makers.com ) گروه نرم افزاری اندروید و جاوا
makers بازدید : 2574 جمعه 02 مهر 1395 نظرات (0)

 

Google Android Studio پروژه جدید گوگل می باشد. این برنامه محیط جدیدی برای برنامه نویسی اندروید بر اساس IntelliJ IDEA می باشد و جایگزین Eclipse و پلاگین ADT شده است. این برنامه برای همه برنامه نویسان بخصوص آنانی که به تازگی در این راه قدم گذاشته اند بسیار مناسب است و برتری هایی که نسبت به Eclipse دارد باعث شده که کار را برای اکثریت برنامه نویس ها آسان تر کند. البته به دلیل نوپا بودن این برنامه، هنوز کمی و کاستی هایی در آن نسبت به Eclipse دیده می شود که بزرگ ترین آن، پشتیبانی ضعیف تر از استفاده از NDK و زبان برنامه نویسی ++C است. اما در کل حرکت به سمت Gradle و Maven و کنار گذاشتن ANT بسیار مفید بوده است. این حرکت باعث شده که مدیریت وابستگی های پروژه به شکل قابل توجهی آسان تر شود و ساختن یک برنامه با تنظیمات مختلف، مانند نسخه ی  رایگان و پولی، نسخه ی مخصوص دستگاه هایی با ورژن خاصی از اندروید و ... با یک کد بیس بسیار ساده تر شده است. همچنین توکار بودن  Google Cloud Platform و GitHub در این برنامه به بسیاری از برنامه نویس ها در حفظ وقت خود کمک خواهد کرد. لازم به ذکر است چون گوگل ایران را تحریم کرده است، برای آی پی های ایرانی دانلود این برنامه از سایت گوگل امکان پذیر نیست، بنابراین آخرین نسخه از این برنامه برای دانلود در اختیار شما قرار داده شده است.

قابلیت های کلیدی نرم افزار Android Studio:
- ویرایش هوشمند و قابل پیشبینی کد مانند کامل کردن، ریفاکتور کردن و آنالیز
- قالب های آماده برای برنامه های مختلف و شروع کردن سریع تر ساخت برنامه
- پیش نمایش زنده ی برنامه برای اندازه صفحه های مختلف مانند ساعت های هوشمند، موبایل، تبلت و تلویزیون
- مدیریت دستگاه های مجازی که با SDK Manager نصب شده اند
- استفاده از Gradle برای مدیریت Build ها و Maven برای وابستگی ها
- ویرایش Layout ها با امکانات جانبی مفید
- استفاده از ProGuard و امضا کردن برنامه
- نمایش اطلاعات و وضعیت مصرف برنامه از منابع دستگاه
- پشیتبانی از پروژه های NDK
- پشتیبانی پیشفرض از Google Cloud Platform
- و ...

Android Studio Screenshot 1 Android Studio Screenshot 2 Android Studio Screenshot 3 Android Studio Screenshot 4

راهنمای نصب

1- برای نصب برنامه لازم است نرم افزار Java SE Development Kit که به اختصار JDK نامیده می شود بر روی سیستم شما نصب باشد، در صورت نیاز می توانید آن را از طریق این لینک دانلود کنید. همچنین در صورتی که از لینوکس استفاده می کنید به سیستم مورد نیاز توجه داشته باشید.

2- در هنگام نصب امکان وجود خطای شناخته نشدن جاوا توسط نرم افزار وجود دارد که به شکل زیر می توانید این مشکل را برطرف نمایید ( مراحل  زیر بر روی ویندوز 7 انجام شده است ):
- ابتدا بر روی گزینه  Computer در دسکتاپ ویندوز کلیک راست و گزینه Properties را انتخاب نمایید.
- از پنجره باز شده گزینه Advanced system settings را انتخاب نمایید.
- بر روی تب Advanced کلیک نمایید و در قسمت پایین این پنجره گزینه Environment Variables را باز نمایید.
- در قسمت System variables بر روی گزینه New کلیک نمایید.
- در قسمت Variable name نام JAVA_HOME را وارد و در قسمت Variable value مسیر C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_102 را اضافه نمایید و مجددآ نرم فزار را اجرا و نصب کنید.

نکته : پسوند آخر مسیر ذکر شده مربوط به ورژن JDK می شود به طور مثال ( jdk1.8.0_102 ) مربوط به ورژن JDK 8.0 Update 102 می شود و شناسه این ورژن با نام 1.8 می باشد. برای نصب اندروید استودیو نیاز به حداقل ورژن 1.8 یا به عبارتی JDK 8.0 دارید.

3- در صورتی که نسخه ی باندل شده با SDK Manager را دریافت کرده اید در اولین اجرای برنامه، از شما درخواست می شود که SDK ها و سایر کتاب خانه های مد نظر خود را دریافت کنید، اما این کار متاسفانه با آی پی ایران میسر نیست. در صورتی که تغییر آی پی برایتان مقدور نیست یا اینکه نسخه های بدون باندل را دریافت کرده این، می توانید SDK Manager و تمامی SDK های موجود در حال حاضر را از اینجا دریافت کنید.

توجه داشته باشید که بعد از دریافت SDK به صورت دستی، محل نصب آن را با راهنمایی که در مرحله ی 2 ذکر شده بود، در Variable Enviroment ای به نام ANDROID_HOME ذخیره کنید و در صورتی که اندروید استودیو در اولین اجرای خود محل نصب آن را خواست همان آدرس را بدهید. در این صورت علاوه بر Android Studio دیگر برنامه هایی که از SDK استفاده خواهند داشت نیز بدون گرفتن آدرس آن به صورت مستقل از شما آن را خواهند یافت.

اگر با انجام تمامی این کار ها نتوانستید اجرای اولیه استودیو را به هر دلیلی موفقیت آمیز طی کنید، به محل نصب اندرویید استودیو بروید. سپس وارد پوشه ی bin شده و فایل idea.properties را با یک ویراشگر متن باز کنید و خط زیر را به آن اضافه کنید :

disable.android.first.run=true

پس از آن آدرس SDK در تنظیمات برنامه به صورت دستی وارد کنید. برای این کار ابتدا روی Configure کلیک کنید، سپس Project Defaults و سپس Project Structure را انتحاب کنید. اکنون SDK Location را انتخاب کرده و محل نصب SDK و در صورت نیاز JDK را وارد کنید. در این صورت برنامه دیگر اصراری برای چک کردن مخازن گوگل بدون تعامل کاربر نخواهد داشت و شما می توانید از آن استفاده کنید.

4 - توجه داشته باشید که در اولین پروژه ی خود بسته به پروژه، برنامه به صورت خودکار شروع به دانلود Gradle Wrapper مناسب با آن شماره API خواهد کرد. در صورتی که تمایل دارید خودتان آن را دانلود کنید به وبسایت رسمی Gradle مراجعه فرمایید و نسخه ی مورد نظر را دریافت کنید.

نکته : نسخه ی ویندوز این برنامه دارای دو فایل اجرایی مختلف برای سیستم های 32 و 64 بیتی است. در محل نصب برنامه به پوشه ی bin مراجعه کنید. فایل studio.exe فایل اجرایی مناسب برای سیستم های 32 بیتی و فایل studio64.exe فایل اجرایی مناسب برای سیستم های 64 بیتی است.

انتشار شده توسط : میکرز
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 23
  • کل نظرات : 2
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 7
  • آی پی دیروز : 7
  • بازدید امروز : 11
  • باردید دیروز : 32
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 7
  • بازدید هفته : 129
  • بازدید ماه : 129
  • بازدید سال : 3,386
  • بازدید کلی : 72,084